Fasádne obklady Ruukki
vyhľadávanie
Dnes je 29.4.

Vonkajšie rolety oceníte v každom počasí

Zverejnené: 9. 10. 2023

Vonkajšie rolety si získavajú svoje miesto v srdciach majiteľov domov vďaka multifunkčnosti. Čítajte ďalej a dozviete sa, v čom sú vonkajšie rolety prínosom v zime aj v lete a ako ich správne udržiavať.

Hlavné výhody vonkajších roliet

Vonkajšie rolety ponúkajú celý rad výhod, ktoré presahujú bežné požiadavky na ochranu pred slnkom. Od energetickej účinnosti cez zvýšenú bezpečnosť až po veľkú škálu dizajnových možností.

  • Energetická účinnosť. Vonkajšie rolety znižujú energetické náklady tým, že domov izolujú v zimných mesiacoch a v lete chránia pred slnkom.

  • Fungujú ako bariéra proti násilnému vniknutiu.
  • Moderný vzhľad. S rôznymi typmi a farbami lamiel môžu byť vonkajšie rolety estetickým doplnkom, ktorý dodržiava jednotný dizajn s ostatnými prvkami.
  • Kvalitná ochrana a odhlučnenie. Svojou konštrukciou a materiálom ponúkajú vonkajšie rolety ochranu pred nepriaznivým počasím a hlukom.

Vonkajšie rolety na mnoho rôznych spôsobov

Vonkajšie rolety sa môžu líšiť viacerými vlastnosťami. Nadokenné využijete v budovách s problémovým prístupom zvonku. Zaomietaciu verziu skryjete do fasády a predokenné rolety primontujete na akúkoľvek budovu dodatočne, bez akejkoľvek nutnosti stavebných prác. Poslednou možnosťou sú elegantné rolety do prekladov, ktoré sa zabudujú do špeciálneho nosného roletového prekladu HELUZ.

Vonkajšie rolety a ich údržba

Správna údržba vonkajších roliet je kľúčová pre ich dlhú životnosť. Najdôležitejšie je pravidelné odstraňovanie nečistôt z lamiel a vodiacich líšt. Na dosiahnutie optimálneho výsledku použite hadicu, vysokotlakový čistič či handru. To zaistí, že vonkajšie rolety budú bezproblémovo slúžiť dlhé roky.

Súvisiace články:

Screenové rolety v pergolách
Minirol - príjemný chládok aj dostatok denného svetla
Vonkajšie tienenie okien a jeho vplyv na vnútorné prostredie
Predokenná roleta a jej využitie
Sieťky proti hmyzu

Autor: kolektív autorov 1)redakčne upravené
Foto: archív firmy Building Shutter Systems s.r.o.
reklama

Nové

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Chystáte sa stavať svojpomocne? Vyvarujte sa častých chýb!

Zverejnené 28.4. S príchodom jari opäť začína narastať počet stavieb a rekonštrukcii. Zvažujete, že sa pustíte do realizácie domu vlastnými silami, ale nie ste si istí, či to zvládnete? Táto úloha rozhodne nie je pre každého, na druhej strane so sebou prináša popri… ísť na článok

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Ytong, drevo a sklo dali tvár novej Šarišskej stodole

Zverejnené 26.4. Šarišská svadobná Stodola sa nachádza v lone prírody za mestom Veľký Šariš s pekným výhľadom na Šarišský hrad a okolitú prírodu. V areáli je veľa možností exteriérového posedenia či rozľahlý výbeh pre deti. Stodolu tvoria dve na seba nadväzujúce… ísť na článok

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Pivnica na záhrade má zmysel. S klenutým stropom má výborné statické vlastnosti a je možné ju postaviť aj svojpomocne

Aktualizované 24.4. Dôvodom pre výstavbu pivnice je väčšinou požiadavka na vytvorenie priestorov na uskladnenie potravín, napríklad zemiakov alebo jabĺk. Ďalej môže ísť o pivnicu určenú na posedenie pri dobrom víne či kombinácii vyššie uvedeného. Využitie priestorov s… ísť na článok

reklama